Організація харчування учнів нашого закладу здійснюється у відповідності до статті 25 Закону України „Про освіту”, пункту 3 статті 22 Закону України „Про загальну середню освіту”, Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ №2205 від 25.09.2020 року .

              Механізм організації харчування  визначено відповідно до Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 №242/329, постанови головного державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 № 10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

            Харчуюча організація закладу забезпечує якісне харчування учнів відповідно вимогам законодавства щодо впровадження та застосування постiйно дiючих процедур заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) операторами ринку на харчоблоках ЗЗСО : Закон України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (ст..20, 21); Закон України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»; Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015 .

              Видано накази «Про організацію харчування учнів», призначено відповідального за організацію харчування, визначені посадові обов’язки, в основному видаються накази організаційного характеру і підсумкові, затверджено склад бракеражної комісії, громадського контролю за якістю харчування (результати перевірок висвітлюються в актах по перевірці та розглядаються на нарадах при директорові). Затверджені режим і графік харчування, розподілені за класами місця в обідній залі відповідно до вимог щодо наповнюваності.

Адміністрацією закладу здійснюється контроль за наявністю в обідній залі щоденного меню, контрольної порції, книги відгуків та побажань, ведеться калькуляційний журнал норм харчування учнів та робиться аналіз у десятиденний термін. Щомісяця аналізуються норми виконання харчування.